Olümpia hotell plaanib kuuekorruselist juurdeehitust, kus saaks mõnusasti konverentse pidada, kuid see plaan ei meeldi sugugi hotelli naabritele: Olümpia jagab sisehoovi kolme viiekordse majaga. Majade vahel on praegu hotelli parkla, mõned puud ja alajaam. Kui aga hotell saab oma  tahtmise ja tohib püsti panna kuuekordse juurdeehitise, siis olukord muutub, sest vähemalt ühe naabermaja, viiekordse maja Lembitu 7, osas korterites  hakkab päikest vähem paistma.

Möödunud aastal kirjutas Eesti Päevaleht, et kahe naabermaja, Lembitu 7 ja Lauteri 8 elanikud, on saatnud juurdeehituse vastu korduvalt protestikirju. Tänaseks on hotell sõlminud 14 korteri omanikega reaalservituudi lepingud, mis sisuliselt tähendab, et omanikud kohustuvad taluma, et neil jääb pärast juurdeehituse valmimist otsest päikesevalgust vähemaks. Möödunud aasta seisuga oli Olümpialt päevavalguse vähenemise eest saanud 100 000–200 000 krooni hüvitist kolmteist korterit.

Lisaks rahale meelitab Olümpia oma tillemaid naabreid ka sellega, et lubab juurdeehituse ümber istutada puid ja viia hotelli parkla maa alla. „Juurdeehitus kavandatakse naaberkruntidest piisavalt kaugele, et oleks tagatud piisav ruum ehitamiseks ja fassaadide hooldamiseks omal krundil, kui ka tuletõrjeauto pääs majale,“ lubatakse detailplaneeringu algatamise seletuskirjas. Elanike kurbust väheneva valguse üle tahetakse peletada ka sellega, et juurdeehituse fassaadimaterjaliks on ette nähtud valgust hästi peegeldav hele krohv. Boonusena lubab hotell likvideerida ka praegu hoonete vahelisel alal oleva alajaama, kolida selle juurdeehitusse sisse ja puude alla rajada hoopis pargipaviljoni.

Vaid 2,5 tundi päikesevalgust päevas 

Juurdeehituse paigutamisel krundile on lähtutud kvartalis juba väljakujunenud hoonete omavahelistest kaugustest ja juurdeehitus on oma naabritest on sama kaugel kui need majad oma üle tänava asuvatest naabritest. Seega justkui nurinat ei tohiks olla, sest kuigi elamutele esitatavad nõuded sätestavad, et eluruumides peab olema "piisav" loomulik valgustus, on riigikohus mitmes lahendis leidnud, et kesklinnas või muus kõrgehitiste piirkonnas tuleb leppida tavapärasest oluliselt väiksema loomuliku valguse hulgaga.

Hotelli juurdeehituse planeeringus nenditakse, et kuuekorruselise hoone ehitusega kaasnevad „antud piirkonnale iseloomulikud insolatsioonitingimused, mis on kesklinna tihedale hoonestusele omaselt suhteliselt kehvad.“ Juba praegu on Lauteri 8 majas insolatsiooniperiood ehk otseselt akendesse langeva päikesevalguse aeg päevas vaid 2,5 tundi. Hotelli juurdeehitus mõjutab päevavalgust ennekõike Lembitu tn 7 majas, kuid seal on hotell suutnud juba mitmeid kortereid veenda pimendamist taluma.

Hotelli juurdeehituse detailplaneeringu koostas K Projekt Aktsiaselts. Detailplaneeringuga saab tutvuda Tallinna Keskkonnaametis, Harju tn 13, esmaspäeviti kella 14.00 kuni 18.00 ja neljapäeviti kella 9.00 kuni 12.00 ning Tallinna õigusaktide registris aadressil https://oigusaktid.tallinn.ee/.  Kahenädalase tutvumis-ja ettepanekute esitamise perioodi järel kehtestab detailplaneeringu Tallinna linnavolikogu.