Kui aga hotell saab oma tahtmise panna püsti kuuekorruseline juurdeehitis, siis olukord muutub, sest vähemalt ühe naabermaja – Lembitu 7 asuva viiekorruselise maja – mõningatesse korteritesse hakkab päike vähem paistma.

Möödunud aastal kirjutas Eesti Päevaleht, et Lembitu 7 ja Lauteri 8 elanikud on juurdeehitise vastu mitu korda protestikirju saatnud. Nüüdseks on hotell sõlminud 14 korteri omanikega reaalservituudi lepingud, mis tähendab seda, et omanikud kohustuvad taluma, et neil jääb pärast juurdeehitise valmimist otsest päikesevalgust vähemaks. Möödunud aasta seisuga oli Olümpialt päevavalguse vähenemise eest saanud

100 000–200 000 krooni hüvitist 13 korterit.

Lisaks rahale meelitab Olümpia oma väiksemaid naabreid ka sellega, et lubab juurdeehitise ümber istutada puid ja viia hotelli parkla maa alla. „Juurdeehitis kavandatakse naaberkruntidest piisavalt kaugele, et oleks tagatud piisav ruum nii ehitamiseks ja fassaadide hooldamiseks omal krundil kui ka tuletõrjeauto pääs majale,” lubatakse planeeringu algatamise seletuskirjas. Elanike kurbust väheneva valguse üle tahetakse peletada ka sellega, et juurdeehitise fassaadimaterjaliks on ette nähtud valgust hästi peegeldav hele krohv. Boonusena lubab hotell likvideerida ka praegu hoonetevahelisel alal asuva alajaama ja rajada puude alla hoopis pargipaviljoni.

Nuriseda ei tohiks

Juurdeehitis on naabritest sama kaugel kui need majad oma üle tänava asuvatest naabritest. Seega nurinat ei tohiks olla, seda enam et ka riigikohus on mitmes lahendis leidnud, et tuleb leppida tavapärasest oluliselt väiksema loomuliku valguse hulgaga.

Hotelli juurdeehitise planeeringus nenditakse, et kuuekorruselise hoone ehitusega kaasnevad „antud piirkonnale iseloomulikud insolatsioonitingimused, mis on kesklinna tihedale hoonestusele omaselt suhteliselt kehvad”.