“Jah, mulle see au tõesti langes, kuid mul on ETV-ga lepinguline kohustus enne laupäeva sellest mitte rääkida,” ütles eile Viini Rahvusooperi solist sopran Annely Peebo (pildil). “Olen küll põhirõhu pannud klassikalisele laulmisele, kuid Eurovisioon on mulle hea vaheldus.”

Ajakirjanduses üheks sobivaimaks meessaatejuhi kandidaadiks peetud Mart Sanderile eelistas Eurovisiooni korraldustoimkond temast rahvusvaheliselt tuntumat inimest.

“Ma usun, et meessaatejuhi nimi tuleb paljudele üllatusena,” sõnas ”Eurolaul 2002” pressiesindaja Raivo Suni. Meessaatejuhi nimetamisest keeldus lepingus olevale vaikimisnõudele viidates ka Annely Peebo.

Eurovisiooni korraldustoimkond varjas eile saatejuhtide nimesid, kuna soovib need välja öelda täna 21.50 algavas ETV saates ”Euruupor”. Et teave majast ei lekiks, monteerivad ETV töötajad saate lõplikult kokku alles täna.

Korraldustoimkond valis saatejuhid kümmekonna kandidaadi seast ning võttis kuulda Eurovisiooni tegemisel kaasa löövate välismaiste kaastöötajate nõuandeid.

“Operaatoritelt ja režissööridelt palusime abi seetõttu, et nemad peavad hakkama tegema saatejuhtidega koostööd,” sõnas Suni. “Neil oli ka suur osa öelda, kas valitud saatejuhid üldse sobivad lavale.”

1971. aastal Võhmas sündinud Annely Peebo on Prantsusmaal, Itaalias ning Saksamaal laulnud koos maailmakuulsate tenorite Luciano Pavarotti ja Placido Domingoga. Peebo elab 1994. aastast võõrsil.