Tõrva gümnaasiumi põhikooli poistel on kümmekond konkursitööd praeguseks juba valmis. “Huvi oli küllaltki suur,” kinnitas poiste tööõpetuse õpetaja Valev Elerand. “Andsin poistele mõtteid ja kui kolm poissi otsustas teha näiteks küünlajala, siis valisin kolme töö seast parima konkursile saatmiseks.”

Tõrva kooli õpilased valmistasid konkursitööd peamiselt puidust. “Üks poiss tegi riidenagi, leidis sellise puu, kus oksakoht kinni kasvanud ja mis näeb väga skulptuurne välja. Tööde seas on ka üks linnu pesakast, tammepuust tehtud dekoratiivne vaas ja muud pisemad esemed,” ütles Elerand. “Kõik on looduslikest materjalidest tehtud, ainult ühes töös on kasutatud metalli.”

Ootavad sadu töid

Konkursitööd tuleb esitada 11. või 12. novembril Tallinna pedagoogikaülikooli töö- ja tehnoloogiaõpetuse didaktika lektoraati, neist parimaid saab näha 19.–21. novembril Tallinna lauluväljaku ruumides. “Lauluväljakule saame välja panna 150–200 tööd, loodame, et töid tuleb rohkem,” märkis Soobik.

Konkurss-näitus korraldatakse kolmes vanuserühmas: kuni 12-aastased; 13–14-aastased ja üle 15-aastased. Parimate ideedega välja tulnud õpilased ja nende juhendajad saavad auhinnaks elektrilise käsitööriista, kõigile osavõtjatele antakse diplom.

Konkurss-näituse külastajad võivad osaleda elektroonika ja elektriliste käsitöövahendite töötoas ja tutvuda tuleviku Eesti tööturuga.