Padise vallas avati laupäeval Vaikuse Laste rahupaik, mis on mõeldud peredele, kelle laps on surnud üsasiseselt või lahkunud vastsündinueas, kuid ka neile, kes on kaotanud lapse raseduse katkemise tõttu. 2010. aastal sündis surnult või lahkus vastsündinueas 93 imikut.

„See on koht, mis loodetavasti aitab inimestel koguda jõudu oma eluga edasi minemiseks, et tugev valu muutuks rahuks,” põhjendas rahupaiga rajamiseks loodud MTÜ Vaikuse Lapsed juhatuse liige Evelin Niinemaa-Tamm koha vajalikkust. Samuti rõhutas ta, et rahupaik on mõeldud kõigile, kes tunnevad selle järele vajadust - olgu ta usklik või mitte. Keegi ei pea ka rahupaika lapse tuhka matma, see on lihtsalt üks võimalus.

„Rahupaik on ennekõike käegakatsutav koht, kus olla oma mõtetega üksi,” rääkis Niinemaa-Tamm.

MTÜ loodab rahupaiga abil koondada abivajajaid ja tuua vähe räägitud teema kalevi alt välja. Kogu see teema on olnud aastakümnete vältel suures osas maha vaikitud. "Oleme kohtunud inimestega, kes on kaotanud lapse aastakümneid tagasi, kuid hoides oma leina endas, kandud seda täiesti üksinda,” ütles Niinemaa-Tamm.

Rahupaiga kõrval peavadki mittetulundusühingu liikmed oluliseks aidata inimestel leida abi leinast ülesaamiseks ja koondada ühte kohta kokku kogu teemaga seonduv informatsioon. Selleks on loodud kodulehekülg www.vaiksed.ee, kust leiab infot nii nõustamisteenuste kui ka näiteks teemaga seonduvate juriidiliste aspektide kohta.

Rahupaiga loomiseks saadi abi PRIA-lt ja Eesti Kirikute Nõukogult. MTÜ Vaikuse Lapsed on väga tänulikud kõikidele eraannetajatele ja kogudustele. „Paljude annetuste tagant on tunda isiklikku lugu, mis andis ka meile innustust, et teeme õiget asja,” oli Niinemaa-Tamm tänulik.

Vaikuse Laste rahupaik asub Padise vallas Harju-Risti külas Risti kiriku taga.