13. november 2014 – Eesti Päevaleht teeb Viru maakohtule taotluse tutvuda sama kriminaalasja toimikuga. Taotlus lükatakse tagasi.

14. november 2014 – prokuratuuri pressiesindaja vastab, et kuna kohtuasi oli kinnine, ei saa prokuratuur Eesti Päevalehe küsimustele vastata ning edastab päringu Tartu ringkonnakohtule. „Kordan veelkord, terve kohtuprotsess oli kohtu poolt kinniseks kuulutatud just alaealise kannatanu huvides, mis tähendab seda, et prokuratuuril ei ole õigust kannatanu ja tema vanemaid selle asjaga uuesti häirima. Prokuratuur on endiselt seisukohal, et tegemist oli seksuaalvägivallaga, kohus otsustas aga teisiti. Edastasin Teie palve Ringkonnakohtu pressinõunikule,“ kirjutas prokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova.

14. november 2014 – Tartu ringkonnakohtu pressiesindaja Krista Tamm vastab Eesti Päevalehele lakooniliselt ning jätab ajakirjanikud küsimused sisuliselt tähelepanuta. Tamm palub enne avaldamist artiklit näha, kuid artiklite näitamise kohustust ajakirjanikul ei ole. Tamm ja Päevalehe ajakirjanik on omavahel ka telefoniühenduses.

02. veebruar – Eesti Päevaleht taotleb küsimustele vastuseid uuesti Viru maakohtust, kuna ringkonnakohus oli samu küsimusi ignoreerinud.
03. veebruar – Viru maakohus vastab kahe lausega: „Kohus ei kommenteeri otsust. Asja lahendanud kohtu koosseis leidis, et kriminaalasjas uuritud tõenditega ei leidnud tuvastamist, et süüdistatavad oleks süüdistuses kirjeldatud teod toime pannud.“

03. veebruar 2015 – Krista Tamm vastab uuesti Eesti Päevalehele sama kirjaga nagu kolme kuu eest novembris.

Eesti Päevaleht suhtleb paralleelselt edasi ka prokuratuuriga, kes aga ei saa küsimustele sisuliselt vastata, kuna kohus kuulutas kohtuistungi eraelu ja alaealisuse kaitseks kinniseks. „Prokuratuuril puudub seega võimalus anda selgitusi kriminaalasja kõikide üksikasjade kohta. Selle piirangu saab maha võtta ainult kohus ja seetõttu saab vaid kohus vastata ka tõstatatud küsimustele,“ teatab prokuratuur.

Kui kohus teeks kriminaalasja toimiku mõistlikus ulatuses avalikuks, saaks seda kommenteerida ning küsimustele vastata ka prokuratuur ning avalikkus saaks paljudele väga olulistele küsimustele vastused.