27. novembril ütles Palmaru aga Kihnu vallavanem Annely Akkermannile, et muuseumil riigilt siiski raha loota ei ole.

Tänasel riigikogu infotunnis kinnitas kultuuriminister, et riik oli tõesti valmis investeerima kuus miljonit krooni Kihnu muuseumisse ning see investeering on juba pikka aega kavas olnud. Palmaru sõnul oli ta lubanud aidata "esimesel võimalusel".

Nüüd on probleemiks kujunenud aga muuseumi projekti puudumine, mis ministri sõnul ongi ainus põhjus, miks raha kuidagi Kihnuni ei jõua. "On kuritegelik panna raha projektidesse, mille projektid puuduvad," ütles Palmaru. "Et Kihnu muuseumiga saaks edasi minna, tuleks valmis teha projekt."

Akkermann tõdes, et muuseumi projektid valmivad 2007. aasta veebruariks ja see peaks kultuuriministeeriumis teada olema. “Esialgu polnud Kihnu regionaalprogrammis muuseumile tõesti raha kavandatud, kuna meie teada oli raha selleks planeeritud riigieelarvestrateegias,” selgitas vallavanem Pärnu Postimehele. “Leidsime raha ja projekteerimine käib.”


Palmaru sõnade kohaselt ei saa riigi raha niisama loopida ning riik saab muuseumi finantseerida siis, kui projekt on valmis.