Mullu sai mäletatavasti oma ministritöö eest kõige kõrgema keskmise hinde välisminister Urmas Paet – 6 palli. Madalaima hinde, mis oli ühtaegu üldse nelja aasta kõige madalam, pälvis siseminister Ken-Marti Vaher 2,4 punktiga.

Aastal 2010 sai kõrgeima hinde majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts 6,1 palliga, viimaseks jäi kultuuriminister Laine Jänes. 2009 oli hinnatuim kaitseminister Jaak Aaviksoo, nõrgimaks platseerus sotsiaalminister Maret Maripuu. 2008. aasta töö eest hinnati kõrgeimalt rahandusminister Ivari Padarit, viimaseks jäi regionaalminister Siim-Valmar Kiisler.

Kinnitan, et ka tänavu on iga meie lugeja arvamus ja hinnang ministritele väga oluline avalikkuse tagasiside. Taas saab soovija anda veebis igale ministrile punkte alates nullist, mis tähendab, et sellist ministrit ei teata või ei peeta tema tööd hindamisväärseks. Maksimumhinne on kümme, mis tähendab tublit ja töökat ministrit, tõelist rahva teenrit. Soovija saab iga ministri puhul lühidalt nimetada ka suurimad õnnestumised ja ebaõnnestumised, kuid see pole kohustuslik.

Hääleta kindlasti

Hääletada saab internetis EPL-i veebiväljaandes ja Delfi lehel. Esmaspäeva pärastlõunal oli hääletanuid juba üle kolme tuhande, mis teeb tänavuse küsitluse kõigi aegade osavõturohkeimaks. Seni on kõige rohkem hindajaid olnud 2009. aastal – 1040.

Nagu tavaks, palume seekordki ka ministreil endil oma tööle hinnang anda ning õnnestumised ja ebaõnnestumised kirja panna. Siis saab endale antud hinnangut ja rahva arvamust võrrelda.

Kokkuvõttev artikkel koos Eesti ministrite 2012. aasta edetabeliga ilmub Eesti Päevalehes ja Delfis aastavahetuse paiku.