„Sotsiaalministeerium tunneb muret, et kõige väiksema pangaautomaadist saadava rahatähe väärtus suureneb võrreldes praegusega mitu korda. Loodame, et rahandusministeerium koostöös Eesti Pangaga leiab tehnilisele probleemile lahenduse ja inimesed saavad edaspidi pangaautomaadist ka viieeuroseid,” teatas sotsiaalministeeriumi asekantsler Riho Rahuoja eile. Valmisolekut arutada viieeuroste küsimust edasi ilmutas rahandusministeeriumi asekantsler Tanel Ross. Veel nädala alguses leidis ministeerium, et tegemist on üksnes Eesti Panga murega.

Tarbijakaitseamet teatas, et viimastel päevadel toimunut arvestades ei saa välistada, et pangad hakkavad sularahaautomaatidest viieeuroseid siiski väljastama. „Sellistel pankadel tekib kindlasti konkurentsieelis,” arvas tarbijapoliitika osakonna juhataja Hanna Turetski.

Eile edastaski Swedbank pressiteate: „Swedbank soovib lisada automaatidesse viieeurosed.”

Samal ajal aga kartis panga europrogrammi koordinaator Hanno Hussar, et väikesed rahatähed võivad automaati kinni jääda ja tõrkeid tekitada. Tõrkehirm oli ka Nordeal ja SEB-l, kuid nüüd ilmutasid nad siiski märksa suuremat tahet arvestada tarbijate soove kui nädala alguses.