Näiteks Swedbankis tuleb praegu  Eesti kroonides algatatud välismakse eest maksta minimaalselt 30 krooni, kiirmakse eest aga isegi 160 krooni. SEB küsib internetipangas euromakse eest 1. jaanuarini samuti 30 krooni.

SEB pressiesindaja Silver Vohu ütles, et euro tulek toob hinnakirja muudatused ning sedapuhku võidavad rahaliselt kliendid. „Meie jaoks on see muudatus kahjumlik, aga me peame seda tegema, kuna seda nõuab seadus. Valiku koht oli selles, kas tõsta siseriiklike maksete hinda või alandada välismakseid. Siseriiklike maksete hulk on niivõrd suur, et nende hinda tõsta polnud võimalik,” ütles Vohu.

Seega viib euro pankadelt taas ühe tuluteenimisvõimaluse, kuid sedapuhku jääb pankade saamata tulu inimeste taskusse. Rahaliselt kõige enam võidavad need, kes kasutavad sageli mõnes Euroopa Liidu riigis asuva veebipoe teenuseid. Paraku ei too see muudatus kaasa pankade teenustasude alanemist puhul, kui inimesed tellivad kaupa ja teenuseid USA-s asuvatest kauplustest.

Ka on põhjust rõõmustada nendel, kes saavad regulaarselt raha välismaalt. Kui siiani küsisid pangad saabuvate välismaksete teenindamise eest 80–90 krooni, siis uuest aastast ei pea euromaksete puhul pangale midagi maksma.