Muuseumiroti žürii valis aasta parimaks Kadriorus asuva A.H.Tammsaare Muuseumi näituse “Viiuldaja karussellil. Gailit Tammsaare juures”. Žürii liige ja kultuuriministeeriumi muuseuminõunik Kersti Tiik ütles, et Tammsaare isikumuuseum valiti parimaks püsinäituse õnnestunud rikastamise eest ning August Gailiti elu meeleoluka ja sisutiheda esituse ning minimalistlik-leidliku kujunduse eest.

Žürii annab välja ka neli väikese muuseumiroti tiitlit. Ringhäälingumuuseum saab tiitli näituse “Hetki ja helisid Raadioteatri kaheksast aastakümnest” kui nappide vahenditega saavutatud leidliku ja julge näituslahenduse eest.

Eesti Rahva Muuseum saab auhinna näituse “Siga seebiks. Traditsioonilised töövõtted kaasajal” ning silmapaistva tasemega näitusekataloogi eest.

Kadrioru Kunstimuuseumi Mikkeli Muuseumi ning Ennistuskoja Kanut näitus “Ennistatud Eesti. Eesti Vabariigi 1920. – 1930. aastate kultuuripärandi restaureerimine” saab preemia näituse virtuaalversiooni loomise ja kättesaadavaks tegemise eest internetipõhises virtuaalmuuseumis www.virtuaalmuuseum.ee.

Kadrioru Kunstimuuseumi Mikkeli Muuseumi, Eesti Ajaloomuuseumi ja Pekka Erelti erakogu ühisnäitus “Kadunud aegade aarded. Egiptuse, Kreeka, Vana-Ida ja Kolumbuse-eelsete Ameerika kultuuride muistised Eesti muuseumides ja erakogudes” sai preemia muuseumide ja erakogu omaniku uudse koostöö ning haridusprogrammi ettevalmistamise eest. Koolide õppekaval põhinev programm valmis koostöös ajalooõpetajaga.

Peaauhinna võitnud A.H.Tammsaare Muuseum saab rändauhinnaks skulptor Tiiu Kirsipuu “Muuseumiroti” skulptuuri, mis jääb muuseumile kuni taas uue võitja selgumiseni.

Kultuuriministeeriumi, muuseuminõukogu ja -ühingu poolt korraldatavale muuseumidevahelisele konkursile esitati seekord 10 näitust 8 muuseumilt.

Muuseumiroti konkurssi korraldatakse alates 2005. aastast.