Vanalinnas Pika, Laia ja Nunne tänava nurgal asuva äripinna rendikonkursi võitis kalabistrood kavandav Meriton Food Boutique OÜ.

Kolme huvilise seast valis Kesklinna valitsuse komisjon 25 aastaks esimesel ja keldrikorrusel oleva äripinna kasutajaks Meriton Food Boutique’i.

Komisjonile avaldas muljet ka osaühingu valmidus investeerida hoonete ja äriruumide remonti nõutud kuue miljoni krooni asemel vähemalt 14 miljonit krooni. 569,4-ruutmeetrise äripinna eest nõustus võitja tasuma 93 438 krooni kuus, alghind oli 60-ruutmeetrise keldri puhul

12 732 krooni ja esimese korruse pinna eest 71 440 krooni.

Võidupakkumise teinud Meriton Food Boutique’i osaühingu juhatuse liige Peedu Zeigeri sõnul on vara plaanidest täpsemalt rääkida, sest kuu aja jooksul on võimalik konkursitulemust vaidlustada. “Viime hotelli toidu ja teeninduse kvaliteedi üle siit sinna,” ütles Zeiger.

Komisjonile esitatud pakkumise põhjal käivitab võitja pärast remonti järgmise aasta aprillis kohviku, buffet-restorani, kus toidud valmivad otse kliendi silmade all, ning bistroostiilis kalarestorani, kus on saadaval ka muid mereande. Samuti avatakse toiduäri, kust pakutakse originaalretseptide järgi valmistatud värskeid tooteid.

Tõsist konkurentsi pakkus võitjale siiani ruumides kauplust Kiika Kööki pidanud OÜ Köögikaubad, toidupoe pidaja OÜ Kolmjalg ja Kehrwiederi kohvikuketi omaniku OÜ Hiiekivi ühispakkumine.

Pakkumiseks 45 minutit

Kiika Kööki kaupluse omanik Anne-Pii Saare esitas konkursi tulemuse kohta linnaosavalitsusele protesti, arvustades komisjoni koosseisu, hindamiskriteeriume ja läbirääkimistel lõpliku pakkumise tegemiseks jäänud aja lühidust – 45 minutit.

“Arusaamatuks jääb, miks ei võeta hindamiskomisjoni ühtegi pikaaegset vanalinna elanikku, nagu näiteks Tiina Mägi või Jüri Kuuskemaa,” pahandas Saare.

OÜ Köögikaubad partneritega soovis majja jätta köögikaupluse ja toidupoe, nende vahele tulnuks kohvik ja keldriruumidesse pakendiautomaat, kuhu taarat ära anda. Ka sooviti suurendada kodumaiste toodete müügivalikut.