Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liige Jaak Juske ütles Päevaleht Online`ile, et Männiku teele olid kell 12 saabunud töömehed, kellel oli abilinnapea Deniss Boroditši karm käsk puud maha võtta.

„Kohalikud inimesed aga sekkusid ja aheldasid protestiks puude külge jalgrattaid. Selle peale kutsuti neile politsei,“ märkis Juske.

Politsei saabumisel leiti kompromiss ja pärnade mahavõtmine peatati kella 16.00-ni. Üks puu jõuti siiski maha saagida.

„Linnavalitsusele oli väga hästi teada, et neljapäeval kell 14.30 koguneval volikogu keskkonnakomisjoni koosolekul püütakse leida Männiku tee puude küsimuses kompromissi. Seda hämmastavam oli abilinnapea otsus minna pärnade kallale enne kõnealust koosolekut,” märkis Jaak Juske.

Täna kell 16 algaval linnavolikogu istungil annab sotsiaaldemokraat Maimu Berg linnavalitsusele üle kohalike elanike antud 179 protestiallkirja Männiku tee pärnade kaitseks ja teelaienduse vastu.

Pärast kella 17 avaldas Jaak Juske Päevaleht Online'ile arvamust, et mõneks ajaks on vaherahu saavutatud ning kodanikud kavatsevad olukorra lahendamiseks kohtusse pöörduda. Kas tööd ka pikemaks ajaks peatatakse ta öelda ei osanud.

Esimesed pärnade Männiku teel langesid sel teisipäeval. Pärast kohalike elanike sekkumist hävitustöö peatati.

Männiku tee remondi käigus on ühtekokku plaanitud maha võtta 150 pärna, mille vastu on kohalikud elanikud.