Turismigeograafiat on Tartu ülikooli Pärnu kolledži magistrantuuris võimalik õppida juba kolm aastat ning sellel kevadel läks koolitarkust ellu rakendama ka kaks esimest lõpetajat.

Eriala magistriprogrammi juhi Heli Müristaja sõnul on tegemist ainukese turismialase magistriõppekavaga, mida Eestis üldse on võimalik omandada. “Tallinna ülikool õpetab küll rekreatsioonikorraldust, kuid minu teada magistriõpet nad ei paku,” ütles ta.

“Turismigeograafia õppekava on eelkõige suunatud neile inimestele, kes tegelevad või kavatsevad tulevikus tegeleda regioonide süvendatud arengu ja planeerimisega, kuid samuti on hulgaliselt neid inimesi, kes töötavad näiteks turismiõpetajatena koolides või tegelevad ettevõtlusega,” selgitas Müristaja. Tänavustest lõpetajatest üks on Müristaja sõnul Pärnu hotelli Victoria omanik, kes pidas otstarbekaks õppida seda eriala just oma ettevõtte arendamiseks.

Magistrikava läbinud inimesed saavad geograafia lahtimõtestamise oskuse ning seda mitte ainult kaardilt kohtade leidmiseks, vaid ka maailma piirkondade inimsuhete ja füüsiliste seoste selgitamiseks. Turismigeograafia õppekava ainete seas on näiteks “Turismi keskkonnamõjud”, “Külalislahkuse ja teeninduse juhtimine”, “Puhkeruumi planeerimine”, “Sündmuste planeerimine ja korraldamine” jpt. Praegu õpib selle õppekava järgi ligi 30 inimest ning igal sügisel võetakse vastu ligi 10–15 uut õppijat.