Reklaamides palutakse kaasa võtta 30-ndate aastate vaimsus ja/või rõivastus. Sel korral oli lisaks valgeile suverõivaile kohustuslikud ka vihmakeebid ning -varjud. Kesk palavat päeva kärgatanud äike festivali ajaks siiski taandus ning stiilsed ooberitega puhvetid ja muu said täies ilus päikesepaistet nautida.

Esimest korda astus Valgre muusikaga üles Maarja-Liis Ilus. Laulu “Hääd ööd” tarvis võttis seni saksofonil svinginud Raivo Tafenau isegi akordioni välja.

Uus tulija Valgrele kummardust tegemas oli ka Riho Sibul, kes isegi konferansjee Andrus Vaariku tarvis intervjuud andes kähedal häälel veel pisut hingeliselt kahises.

Lõppdefileel esines teine selle festivali üllataja – Pärnu kammerkoor, kes “Suveöö serenaadiga” igati lahedalt jazzis, meenutades isegi omaaegset RAM- kvarteti lustakat töötlust. Siis läks mikrofon publiku hulgas istuva Tõnu Kilgase kätte, kes “Saaremaa valsi” ühislaulmise järel kammerkoori kõige kenama linalakkneiuga pärast sügavat silmavaatamist operetlikult lava taha kadus.

Kummardus Ojakäärule

Igal aastal antakse “Kummardusel Valgrele” üle ka Rannasalongi kõrval seisva, Rait Pärgi loodud Valgre kuju väike koopia muusikule, kes helilooja loomingut kõige tähelepanuväärsemalt interpreteerib. Kui mullu sai selle Mart Sander, siis tänavu avaldati tähelepanu koos Valgrega rannaorkestris musitseerinud Valter Ojakäärule, kes kahjuks auhinda vastu võtma ei ilmunud.

Pooleteisetunnine nostalgilis-šarmantne kontsert pani mõtlema, miks korraldajad pole aastate jooksul kogunenud lauludest tahtnud heliplaati välja anda.

“Me oleme sellele mõelnud, aga mitte väga märkimisväärselt seda ideed teostada tahtnud,” ütles üks korraldajatest Elina Kask. “Meie eesmärk sellel festivalil pole ilmselgelt kommertsedu. Kuna me oleme armunud Valgre muusikasse, siis tekkis siin terrassil kohvi juues kord mõte: imelik, et Valgre pärandiga Pärnus festivali tarvis tegeldud pole. Nii see festival sündiski. Mõte on just sellest, et ei esitata Valgret, nagu ta ajalooliselt kõlas, vaid seda teevad tänapäevased popartistid.”