Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Signe Leesmann ütles, et varem olid Pärnu parkimishinnad võrreldes teiste linnadega väga madalad. Tema sõnul soovib Pärnu linnavalitsus hinna tõstmisega mõjutada autoomanikke valima ka muid parkimiskohti või randa pääsemise viise. “Kõrgemad parkimishinnad hoiavad tasulise ala ehk kesklinna ja rannarajooni sõidukitest vabama,” selgitas Leesmann.

Tallinlase kogemus

Pühapäeval Pärnus perega rannamõnusid nautimas käinud tallinlase Raivo sõnul tuli talle selline hinnatõus ebameeldivaks üllatuseks. Raivo läks kolmeks tunniks Pärnu randa, parkis auto mobiiltelefoniga ja pärast rannast naasmist sai 200-kroonise arve. “Sellisest hinnatõusust polnud ma varem kuulnud, ainsad sildid, mida mina nägin, väitsid, et tund aega parkimist maksab 10 krooni ning esimene 30 minutit on üldse tasuta,” rääkis Raivo. Tema sõnul on 200 krooni kolme tunni eest absurdselt suur summa.

Leesmanni sõnul kehtib uus hind Pärnu rannas juba 1. maist ning sellest on ka üleriigiliste meediakanalite kaudu teada antud.