Uusi parteilasi värvatakse kaubanduskeskustest, tänavatelt, telefoni teel. Protsess on teinekord nii kiire ja vanema inimese jaoks ka segane, et uued eakad parteilased saavad parteisse astumisest aru alles hiljem — siis, kui vastav paber koju saabub.

Erakondade dokumentides sätestatud soovitajate vajadus unustatakse parteiralli ajal muidugi sootuks.

See selgus vestlustest kümne tänavu erakonnaga liitunud 79–90-aastase inimesega, kellest enamikku valdas petta saamise tunne. Isegi need, kes olid teadlikult parteiga liitunud, ei teadnud, mida parteis peale hakata, sest lubatud kontaktivõtte ja ülesannete jagamist pole olnud. Mulje vanemaealiste kodanike kohatust ärakasutamisest süvenes vestluste jooksul aina rohkem.

Käib tihe rebimine

Erakonnad ise on saavutatu üle uhked. „Reformierakond on liikmeskonnalt Eesti suurimaks erakonnaks juba kord saanud (13 416 liikmega 21.03 seisuga), eks tihe rebimine käib edasi,” andis teada partei kommunikatsioonijuht Silver Pukk.

(Loe edasi kümne vanainimese kogemusi Reformierakonna ja Keskerakonna värbamistega ning sellest, mis autasud ootavad kõige aktiivsemaid uute liikmete parteisse meelitajaid.)