Majandusminister Juhan Partsi alustatud suurperede eluasemetoetuste jagamise projektile tõmbas kriipsu peale riigi eelarvestrateegia töörühm.

1.juulist hakati sihtasutuses Kredex vastu võtma suurperede rahataotlusi. Majandusministeeriumi pressiosakonnast ei soovitud veel kommenteerida, kuidas toimitakse juba taotluse esitanud peredega, kuna ministeerium ise pole seda veel oma tegevuste nimekirjast maha tõmmanud.

IRL-i valimislubadusena välja käidud suurperede toetuse projekti kaudu lubati nelja ja enama lapsega peredele kas remondiks või eluaseme ostuks kuni 160 000 krooni, kaheksa ja enama lapsega peredele kuni 320 000 krooni.

“Koalitsioonilepingus oli kokku lepitud aidata suurperesid eluasemekulude katmisel. Aga majandusministeeriumis välja töötatud projekt oleks aidanud ainult neid suurperesid, kes on niigi panga ees, nagu öeldakse, laenukõlbulikud. Mitte aga neid suurperesid, kellel tegelikult vajadus on palju suurem. Sellist süsteemi ei ole nad suutnud välja töötada,” selgitas Nestor, miks otsustati 50 miljonit selleks kulutamata jätta.

Majandusministeeriumi projekti järgi oleks remondiraha taotlejad pidanud juba olema kinnisvaraomanikud, üürnikest suurpered oleksid küll saanud toetusraha uue eluaseme soetamiseks kasutada, kuid selleks ei ole toetussummad jälle piisavalt suured.