Patarei piirkonna planeerimise ideevõistlusele laekus tähtajaks 15 lahendust, võidutöö valib ametnikest ja arhitektidest koosnev žürii teisel oktoobrinädalal.

Ideekonkursi kvalifitseerimiskomisjon on kavandid nummerdanud ja kontrollib sel nädalal dokumentide vastavust nõuetele.

Hindamiskomisjoni juht Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi arendus-osakonna juhataja Andrus Väärtnõu leidis, et 15 tööd on hea tulemus, aga võinuks olla rohkem. zˇürii vaatab tööd üle oktoobri alguses.

Riigi Kinnisvara AS, justiitsministeerium, kultuuriministeerium ja arhitektide liit kuulutasid rahvusvahelise võistluse Patarei kaitsekasarmu ja vesilennuki angaaride piirkonnale parima planeeringulise ja mahulise lahenduse saamiseks välja tänavu kevadel. Auhindadeks on varutud 940 000 Eesti krooni.

Justiitsministeerium tahab Küti 17 rajada justiitshoone, kultuuriministeerium soovib Küti 15a ja Küti 17 krundile meremuuseumi kompleksi, Riigi Kinnisvara AS otsib lahendust Patarei vanglale.

Maaomanike eesmärk on ala maksimaalselt avada. Et pärast tulemuste selgumist tuleb alale koostada detailplaneering ja projekteerida hoonestus, ennustab Riigi Kinnisvara ehituse algust kõige varem kolme aasta pärast.