Eesti Päevaleht kirjutas eile, kuidas 8 miljoni euro suurusest lisaeelarvest pea pool suunatakse Tondil asuva Tere Tennisekeskuse investeerimistoetuseks ja välisväljakute ostmiseks. Kuigi üleeile ei soovinud pealinna juhid otsust kommenteerida, kinnitas abilinnapea Mihhail Kõlvart Raepressi vahendusel, et tegelikult on „toetatud Audentese ujula ehitust summas 713 300, Premia jäähalli ehitust 1,1 miljoni, Kotka staadioni ehitust 679 800, Kristiine judokeskust 381 500, Reval-Spordi ujulakompleksi ehitust 255 900 euroga”, selgitas pressiteade.

Linnavolikogus opositsioonilisse Isamaa ja Res Publica fraktsiooni kuuluv Urmas Mardi rääkis, et tegelikult ei ole ka volikogu liikmetele selgitatud, mida linn tegelikult selle raha eest saab – pidades silmas just 1,2 miljoni euro eest ostetavaid välisväljakuid. „Mina teen ettepaneku suunata see investeerimistoetus hoopis Nõmme tennisekeskusele, mis kuulub ainult Tallinna linnale,” ütles Mardi, kelle hinnangul on see linna poolt teenimatult unarusse jäetud.

„Ma olen ise suur tennisesõber ja väga keeruline on hääletada sellise ettepaneku vastu, mis tennisele rohkem toetust annab,” ütles Mardi. „Aga see kõik peab olema proportsionaalne,” lisas ta, viidates eelkõige Kõlvarti toodud arvudele, kus kõige suurem toetus eraspordibaasidele on jäänud 700 000 euro juurde. Tema hinnangul saaks „vanas rahas 60 miljoni krooni” eest Nõmmele päris mitu korralikku halli ehitada.

Ka reformierakondlased vaatasid pealt, kuidas eile volikogu istungil punktid järjest „ära koputati”. „On piinlik kuulata linnavalitsuse selgitusi, kui laste ja noorte sildi all rahastatakse tegelikult oma suursponsori ettevõtet, kes aasta tagasi on seda abi linnalt avalikult palunud,” arvas fraktsiooni esimees Õnne Pillak. „Kui linn tahaks päriselt laste- ja noortesporti toetada, siis võiks selle raha suunata nende huviharidusse või kasutada seda raha koolide staadionide kordategemiseks. Linnavalitsus aga eelistab selle raha ära kinkida.”