SEB soovib rahuldada nõude autokaupmehe Toomas Rüütmanni ettevõtte TR Majad vastu, kes on Kommest Auto omanik. Rüütmann ütles, et avaliku pakkumise korraldamine on viga, sest see vähendab ettevõtte väärtust.

Sisuliselt on SEB korraldatud enampakkumine panga soolo, mis tõenäoliselt kukub ka seekord läbi. Kommest Autol ei ole Eesti turul enam Peugeot’ importijalepingut, mis tähendab, et müügis on sisuliselt tühi firma.

Peugeot’ müügi asjus on kõige suuremaks otsustajaks autot tootev tehas, kes peab praegu ise läbirääkimisi Taani päritolu autofirmaga K.W. Bruun. Peugeot’ kontserni esindajad on lubanud läbirääkimised lõpetada juuli jooksul, ent Päevalehele teadaolevalt ei ole taanlased Eesti turust just vaimustuses.

Peugeot’ autosid soovivad müüa ka Eesti suurärimehed Hillar Teder ning Andres Sarri. Ka nemad on otse tehasega suhelnud ja uurinud, kuidas endale saada automaailmas defitsiitne importijaleping. Otseselt Kommest Auto ostu vastu puudub aga neil huvi.

Kommest Auto seekordse enampakkumise tähtaeg on 5. august. Rüütmann on öelnud, et juuli lõpuni toimub Peugeot’ müügi- ja hooldusteenindus endiselt Kommest Auto ja teiste edasimüüjate kaudu.