"Politsei on juulis samalaadse rikkumise eest karistanud 311 inimest ja juunis 191 inimest," ütles Pihl valitsuse pressikonverentsil.

"Nii et härra Savisaar on üks 500-st," märkis Pihl.

Rakvere politsei karistas 10. juulil kihutamisega vahele jäänud Tallinna linnapead ja Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart 3900-kroonise rahatrahvi ja juhilubadest ilmajätmisega kolmeks kuuks.

Politseipatrull pidas Savisaare juhitud ja lubatust oluliselt kiiremini liikunud sõiduki kinni 10. juulil Lääne-Virumaal Vihula vallas Viitna-Koljaku tee 7. kilomeetril. Vihula vallas asub ka Savisaare Hundisilma talu.

Savisaar märkis oma eilses blogisissekandes, et talle kohaldati niisugune karistus, mida "seni sellisel juhul pole vist tehtud".

"Püüdsin täna uurida kui palju on neid inimesi, kellel on juhtimisõigus ära võetud pärast esmast rikkumist, kuid ega ma selgust ei saanud. Küllap neid on veelgi, aga tundub, et tegu ei ole siiski päris „võrdse kohtlemisega”," võrdles Savisaar ennast esmakordselt liikluseeskirju rikkunutega. "Tuleb välja, et ma olen võrdsem kui teised ja mul on selle üle hea meel."

Savisaar on siiski ka varem korduvalt kiirust ületanud

Näiteks ületas ta kiirust 1998. aasta 14. septembril, mil sõitis Tartu linnas lubatust 33 km/h kiiremini. Savisaar pääses toona hoiatusega ja selle karistuse määras talle aastaid varem tema nõunikuna töötanud Tallinna abiprefekt Kalle Klandorf.

Sama aasta detsembris oli Savisaarel sobiva kiiruse valikuga probleeme Tallinnas, mil ta tegi kerge liiklusõnnetuse, sõites libedal teel ametiautoga tagant sisse enda ees liikunud Mercedesele.

Aasta hiljem, 1999. aasta septembris kihutas Savisaar öösel Tallinna piiril lubatust kiiremini 27 kilomeetrit tunnis. Narvast koos Tallinna volikogu ametnikega tagasiteel olnud Savisaare juhitud Mercedese kiiruseks mõõtis Harju liikluspolitsei patrull Peterburi maanteel Pirita jõe silla juures 97 km/h, lubatud oli seal aga 70 km/h.

Kahel korral jäi ta kiiruseületamisega vahele ka 2000. aastal.