Pirita linnaosa arengukava koostamise eesmärgiks on täpsustada linna arengudokumentides seatud sihte ning luua alus linnaosa plaanipärasele arengule Arengukava määratleb linnaosa arenguperspektiivi ning loob aluse linnaosa järjepidevale ja plaanipärasele arengule ning täpsustab linna arengudokumentides seatud sihid.

Pirita linnaosa arengukava koostatakse lähtudes strateegiast "Tallinn 2025", Tallinna arengukavast aastateks 2006-2021, Pirita üldplaneeringust ning teistes kehtivates arengudokumentides sätestatust.

Pirita linnaosa arengukava koostatakse ajavahemikuks 2007- 2015. Arengukava koostamisest võtavad osa linnaosa elanikud ning linnaosas tegutsevad juriidilised isikud, linnaosa halduskogu liikmed ning linnaosavalitsuse ametnikud. Arengukava kooskõlastatakse linna ametiasutustega.

"Oleme seadnud eesmärgiks kõigile linnaosadele arengukava koostada. See on linnaosade arengu seisukohalt ülioluline," ütles linnapea Jüri Ratas. "Mustamäe ja Kristiine linnaosa arengukava koostamine on juba algatatud. Järgmise aasta esimesel poolel tahame käima lükata ka teistele linnaosadele arengukava koostamise." 

Arengukava koostamise eest vastutab Pirita linnaosavalitsus.