Alustati uurimist

Pirita elanik Elari (36) hakkas kesklinnast koju sõitma mõni minut pärast kella 17. “Esimene takerdumine oli juba Raua tänaval 21. kooli juures ja sealt kuni Pirita sillani sõitsin terve tee esimese käiguga,” rääkis Elari. “Kokku läks kojusõiduks tund ja 52 minutit. See tuletas meelde 2003. aasta 22. detsembri lumetormi ummikuid!” Mees imestas, et transpordiamet oli üldse andnud loa korraldada nii suurt üritust tööpäeva tipptunnil.

Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Sulev Sannik ütles, et plaanis on teha nõupidamine ja arutada, mis kolmapäeval liikluse korraldamisel valesti läks. “Kas ei olnud kõik liikluskorraldusvahendid ja -märgid õigel ajal väljas, kas ikka tehti korraldamisel kõik, mis oli ette nähtud, või mis tegelikult toimus,” rääkis ta. “See üritus ei toimunud ju esimest korda, kuid varem ei ole probleeme olnud.”

Kui uurimisel peaks selguma, et ummikuid ei oleks suudetud ära hoida, tuleb tema kinnitusel transpordiametilt selge sõnum, et sel ajal suurvõistlusi korraldada enam ei saa.

Ürituste ajal Pirital töötanud Falcki liiklusereguleerija Larissa Sarman ütles, et korraldaja ei olnud jõudnud märke õigeaegselt paigaldada. Sarmani sõnul olid väljas sõidukiiruse piiramise ja “telliskivi” märgid, kuid kaugemal ümbersõidumärke ei olnud ning seetõttu ei osanud autojuhid varakult oma sõiduplaane ümber teha.