“Jumal tänatud, et oli koolivaheaeg ja keegi tulekahju tõttu kannatada ei saanud,” lausus Kuremaa põllumajandustehnikumi direktori kohusetäitja Annes Reis. Tema sõnul hävitas kahjutuli 228 ruutmeetrit tehnikumi pinda, mis moodustab ligi kolmandiku õppeasutuse suurusest.

“Mõnes mõttes isegi vedas, sest öösel kahe paiku puhkenud tulekahju avastas juhuslik möödamineja ja seepärast said tuletõrjujad päästa selle, mis veel päästa andis,” ütles Reis.

Tema sõnul hävis põlengus hulgaliselt taime- ja loomakasvatuse õppevahendeid, kuid lõplikku kahjusummat on veel vara öelda. Kahjusumma selgitavad täna kohale saabuvad eksperdid ning selle järgi esitatakse haridusministeeriumile taotlus põlengujärgseks toetuseks.

“Meil on kuni 7. jaanuarini aega kooli taastada, sest siis hakkab õppetöö jälle pihta,” sõnas Reis. “Loodame, et saame ülesandega hakkama ja koolitöös ei teki mingit pausi. Pealegi on mitmed koolid pakkunud meile abi mööbli või õppevahendite osas.”

Reisi kinnitusel on päästeameti peaversioon, et tulekahju sai alguse tehnikumiga samas hoones asunud lihatööstuse suitsuahjust. “Samas on see väga imelik, kuna lihatööstus seisab tühjana ja sinna igaüks ei pääse,” lausus Reis. “Keegi ei oska arvata, mis tegelikult toimus, kuid ma ei usu, et tegu oli süütamisega.”