„Eesti Päevalehe omandusse sattunud e-kirjad näitavad, et Põhja-Tallinna linnaosavalitsus aitas linna ressursiga kaasa korteriühistute korraldatud valitsusevastastel pikettidel. Väidetavalt on linnaosavalitsus maksnud avalikest vahenditest kinni meeleavaldusega seotud arveid,” kirjutasid Pakosta, Riisalo ja Alender oma avalduses.

Korruptsioonivastase seaduse § 17, mille alusel KKP korruptsioonikuritegude büroo väärteomenetlust alustas, näeb ametiisiku poolt omakasu eesmärgil ametiseisundi, avaliku vahendi, mõju või siseteabe korruptiivse kasutamise eest ette kuni 300 trahviühiku (1200 eurot) suuruse rahatrahvi. „Menetlust alustati avalduses toodud asjaolude kontrolliks ning täiendavaid selgitusi saab anda pärast selle lõppu,” jäi KKP pressiesindaja Kaarel Kuusk kommentaare andes napisõnaliseks.

Eesti Päevalehe artiklis oli nimeliselt juttu linnaosavalitsuses töötavatest Karin Tammemäest, Priit Kutserist, Aavo Väänist ja ka Andres-Marius Rosenblatist.

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni aseesimehe ja Põhja-Tallinna halduskogu liikme Liisa Pakosta sõnul on linnaosavalitsuse käitumisel selged ametiseisundi ja avaliku vahendi korruptiivse kasutamise tunnused ning juhtumi arutelu ei saa enam sumbuda seaduste mitmeti tõlgendamisse.