Põhja politseiprefektuur lõpetab leitud asjade hoidmise politseiosakondades: esemete pikaajalise säilitamise jaoks otsitakse sobilik laoruum.

Teenistusosakonna politseidirektori Toomas Malva sõnul hoitakse leide edaspidi osakondades nädalapäevad ja kui selle aja jooksul keegi nende vastu huvi ei ilmuta, kolitakse varandus kesklattu. “Praegu on osakondadel politseiruumid asju täis, tahame ruume ja ametnikke vabastada,” ütles Malva.

Leidudega tegelevad politsei statistika järgi kõige aktiivsemalt Kesklinna ja Lõuna politseiosakond, seevastu Lääne-Harjus ja Ida-Harjus valitseb valdavalt vaikus. Kuue politseiametniku asemel jääb leide vormistama ja välja jagama kaks-kolm ametnikku, senistest ülesannetest vabanevad töötajad on kavas suunata tänavale patrulli.

“Seadus nõuab, et me hoiame asju aasta, aga üldiselt neile ei tulda järele,” nentis Malva. Omanikuta jäänud esemetest vabanemiseks on valida, kas tagastada asi leidjale, edastada kohalikule omavalitsusele või müüa. Seni ei ole oksjoneid korraldatud, ent politseidirektori sõnul seda võimalust kaalutakse.

Ühine leiubüroo on kavas avada juulis, seejärel selgub üle aja säilitatud leidrahakottide ja muu kraami saatus. Uuenduste tegemiseni on politsei edasi lükanud napi rahalise väärtusega leidude hävitamise.

Vaata ka:

http://www.politsei.ee/?id=1603