Viimase näitena võib ära tuua 13. mail aset leidnud juhtumi, kus Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas kullapoe kassas olevate rahade hulgast avastati 14 võltsimistunnustega 500-kroonist rahakupüüri, teatas Ida politseiprefektuur.

„Kuna võltsitud rahatähtede kasutamine on sagenenud, siis palun kõigil idavirumaalastel olla raha käideldes eriti tähelepanelik ning ettevaatlik,” ütles prefektuuri kriminaalosakonna juht vanemkomissar Rauno Klaos.

Klaosi sõnul tuleb tähelepanu pöörata kupüüride turvaelementide olemasolule, nt hologramm, turvaniit ja paberi kvaliteet – praegu levivad võltsitud rahatähed ei ole kõrgekvaliteedilised ning on lähemal vaatlemisel kergesti äratuntavad.

Kahtluse puhul palub politsei kodanikel helistada politsei lühinumbril 110.

Asjaolude uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlus Karistusseadustiku § 334 tunnustel, mis käsitleb võltsitud maksevahendi kasutamist.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk kinnitas, et politseil on tänaseks selgunud kahtlusalustering, kes on seotud valeraha valmistamise ja levitamisega, kuid menetluse huvides hetkel midagi täpsemalt avalikustada ei ole võimalik.