"Kindlasti ei ole eesmärk inimeste karistamine, vaid soovime koostöös rehviliiduga juhtida sõidukijuhtide tähelepanu sellele, et talverehvide kasutamine on nende enda ja kõigi teiste liiklejate ohutuse huvides,“ ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse komissar Tarmo Roossaar.

„Talverehvid muutusid kohustuslikuks alles selle nädala teisipäeval ning mõistame, et nii mõnelgi sõidukijuhil võivad olla reaalsed põhjused, miks ta seni pole rehve veel vahetada jõudnud. Sellisel juhul üritame karistamise asemel olla mõistvad. See on ühtlasi põhjuseks miks oleme otsustanud homsest kontrollist meedia abil inimesi ette teavitada,“ ütles ta prefektuuri pressiteates.

MTÜ Eesti rehviliidu esindajad kontrollivad rehvimustri sügavust, vaatavad rehvide üldist seisukorda ning annavad vajadusel kohapeal autojuhtidele nõu selle kohta, mida rehvivalikul arvestada tuleks.

Kui lamellrehvidega saab sõita aastaringselt, siis naastrehve tohib kasutada 1. oktoobrist kuni 1. maini. Talverehvidega sõit on kohustuslik alates 1. detsembrist kuni 1. märtsini.