Reelika läks oma autole järele selle leiukohale Tööstuse tänaval. Politsei oli näpujäljed ja muud asitõendid võtnud. “Selles osas läks mul hästi, et auto oli seal ilmselt üles öelnud, nii et vargad olid seda lükkama pidanud,” leidis naine.

Makk viidi kaasa

Kättesaadud auto kontrollimisel selgus, et bensiinivoolik oli lahti tulnud – ilmselt see autosõidu peataski.

Peale lahtise bensiinivooliku oli auto korras: viga ei olnud saanud ei ukse- ega süütelukk. Lahkudes olid vargad kaasa võtnud automaki. Turvasüsteeme Reelika autol ei olnud, kuid nüüd lubas ta need kohe lasta paigaldada.

Politsei leidis auto linnakodaniku vihje peale. “Politseisse helistas keskealine Aleksander ja rääkis kahtlasest autost Tööstuse tänava kõnniteel,” ütles Põhja politsei varavastaste kuritegude talituse komissar Rainis Sinikas.

Andmebaasist kontrollides tuvastatigi, et auto oli varastatud. Komissari sõnul on olemas niidid, mis võivad viia inimeseni, keda selle auto vargusega seostatakse.

Põhja politseiprefektuuri pres-siesindaja Madis Tilga sõnul oli tähelepanelik Aleksander juba varem piirkonnas märganud narkomaani, kelle politsei ära viis.

Mees ajakirjandusega rääkida ei tahtnud. “Tänasin teda tähelepanelikkuse ja abi eest, kuid Aleksander jäi tagasihoidlikuks ja ütles, et inimesed peaksidki rohkem märkama enda ümber toimuvat,” sõnas Tilga.

Reelika oli väga tänulik linnakodanikule, kes kõnniteel lahtiste ustega seisvat autot märgates politseisse teatas. “Tore, ja muidugi suur aitäh ka politseile, kes nii kiiresti tegutses,” ütles naine.

Lõbusõit lõppes Katariina kail

•• Politsei pressiesindaja Madis Tilga sõnul varastavad noored huligaanid sageli vanemaid autosid lõbusõiduks või oma võimete proovilepanemiseks. Pärast jäetakse masin maha ja püütakse jäljed hävitada. “On olnud juhtumeid, kus auto pannakse põlema või uputatakse,” ütles Tilga.

•• Reede öösel sai politsei kätte teisegi äsja varastatud rallitamis-auto. Koplist varastatud 1985. aasta VAZ 21074 märkas politseipatrull regulaarse kontrolli käigus Paljassaare poolsaarelt Katariina kailt. “Inimesi auto ümber leidmise hetkel ei olnud, vargad on tuvastamisel,” sõnas Sinikas.

•• Politsei andmetel oli autot ilmselt püütud vette lükata, sest esirattad olid kai äärisel. Omanik märkas sõiduki puudumist kell neli öösel, politsei leidis auto kailt kell 6.40.