Möödunud nädala jooksul kadust Ida politseiprefektuuri Jõhvi osakonna teenindataval territooriumil kaks inimest, kes teenistuskoera abiga ka lühikese aja jooksul leiti, vahendas politseiprefektuuri pressiesindaja.

Esimene juhtum leidis aset 24. juuli õhtul, kus Kohtla-Järvel lipsas vanemate pilgu alt minema 6-aastane poiss, kelle asukoht tänu teenistuskoerale mõne aja pärast kindlaks tehti ja laps vanematele üle anti.

Teine juhtum toimus laupäeval, 28. juulil. Kella kümne paiku läks 1921. aastal sündinud Valeri Tallinn-Narva maantee lähedal Toila teeristi juures koos tütrega metsa marjule. Kell 14.00 paiku hakati koos metsast väljuma, kuid mõne aja pärast märkas tütar, et on kaotanud silmist isa, kes temast eespool kõndis.

Tee äärde välja tulnud tütar lootis, et isa on ehk samuti välja jõudnud ja ootab teda. Et Valerit aga kusagil ei paistnud, otsustas tütar abi kutsuda. Mõni aeg hiljem juhtus mööduma auto politseiametnikega. Naine peatas auto ning teatas isa kadumisest.

16.45 asusid politseiametnikud kadunud meest otsima, küsides tütrelt juhised selle kohta, millises suunas oli Valeri liikunud. Kolmest politseiametnikust üks oli koerajuht – seesama, kelle hoolealune lemmikloom leidis 24. juulil Kohtla-Järvel kaduma läinud poisi. Teenistuskoer võttis kiiresti jälje üles ning mõne aja pärast kuulsid otsijad ka appihüüdeid. Valeri leiti kell 17.15 Pühajõe lähedalt, ta enesetunne oli hea ning tervisekahjustusi polnud.