Siseministeeriumi pressiesindaja Katrin Vides ütles Päevaleht Online´le, et praegune keskerakondlasest siseminister Kalle Laanet sai Pärnumaal 2260 häälega valituks riigikokku ning tema perspektiiv on seal.

Rahvaliitu kuuluvale regionaalministrile Jaan Õunapuule on Videse sõnul tehtud paar tööpakkumist, kuid nendest ei soovi minister veel avalikult rääkida. Õunapuu sai valimistel 1739 häält.

Keskerakonda kuuluv praegune sotsiaalminister Jaak Aab, kes sai valijatelt 4229 häält, kavatseb suure tõenäosusega minna edasi riigikokku.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja ütles Päevaleht Online´le, et rahvaliitlasest rahandusministril Aivar Sõerd ei soovi oma plaane hetkel avalikkusega jagada. Sõerd sai riigikogu valimistel 233 häält.

Haridusministeeriumist teatati, et veel hetkel haridusministri kohuseid täitev keskerakondlane Mailis Reps asub väga suure tõenäosusega tööle riigikogus. Valimistel Harju- ning Raplamaal kandideerinud Reps kogus 3000 häält.

Rahvaliidust kinnitati, et põllumajandusminister Ester Tuiksoo jätkab riigikogu liikmena. Võru, Valga ning Põlva maakonnas kandideerinud Tuiksoo sai 1722 valija toetuse.

Hetkel veel Eesti majandusministri kohustusi täitva Edgar Savisaare karjäär jätkub tõenäoliselt samuti riigikogus, sellekohaseid vihjeid on poliitik ise meedias teinud. Keskerakonnast teatati täna, et lõplik otsus võetakse vastu tuleval nädalal, mil kinnitatakse uue riigikogu fraktsiooni koosseis. Tallinna Kesklinnas, Lasnamäel ning Pirital kandideerinud Savisaar kogus riigikogu valimistel 18 003 häält.

Keskerakondlasest kultuuriminister Raivo Palmaru on juba varem teatanud, et kavatseb jätkata pärast uue valitsuse ametisseasumist dekaanina akadeemias Nord. Rahvaliitlasest keskkonnaminister Rein Randver on lubanud hetkeks aja maha võtta.