Hoonekompleks koosneb kahekorruselisest palkmajast ja kolmekorruselisest hoonest J. Poska tn 19 krundil ning ühekorruselisest mantelkorstnaga liithoonest J. Poska tn 19a krundil. Majade omanikuks ning detailplaneeringu algatajaks on Krediidipank.

Tallinna linnavalitsuse korraldusega on heaks kiidetud mantelkorstnaga hoone muutmine äripinnaks, kuna ärihoones olevat arhitektuuriajalooliselt märkimisväärne detail avalikkusele paremini eksponeeritav. Detailplaneeringu koostaja Maret Tääkeri sõnul on majja plaanis asutada kohvik. “Korsten jääb kindlasti alles. Praegu on see täis ehitatud,” ütles Tääker. Korsten avatakse ning peaks jääma kohvikus inimeste keskele.

Hetkel on majad väga kehvas seisukorras. „Majas on seen sees,” ütles Tääker. „Omanik lubas majad restaueerida, mis tähendab et väike maja jääb täpselt nii nagu ta on. Juurde lubatakse hoovi ehitada kolmekorruseline korterelamu plokk.” Kokku peaks hoonetekompleksi tulema üheksa korterit. Üks väikeses majas, kaks nö põhimajas ning kuus uues korterelamus.

Linnavalitsuse otsusest selgub, et plaanitavad ümberehitused muudavad elurajooni turvalisemaks, kuna äripind mitmekesistab ka lähiala hoonete kasutust. Avalikuks kasutamiseks on lisaks läbi siseõue planeeritud kuni kahe meetri laiune valgustatud kõnnitee, mis hakkab ühendama J. Köleri ja J. Poska tänavat.
Poska tänava liiklustiheduse rahustamiseks on tänavale kavandatud üks sõidurada ning üldkasutatav parkimisala olemasoleva jalgtee äärde parkimissaarekestena kuuele autole.
Tääkeri sõnul on piisavalt parkimiskohti ette nähtud ka hoovi kõigile majaelanikele.

Enamik krundil olevaist väärtuslikest või olulistest lehtpuudest kavatsetakse säilitada, maha on otsustatud võtta viis puud.

J. Poska ja F. J. Wiedemanni tänava nurgal asuvad hooned on pärit 18.-19. sajandist. Mantelkorsten on Tallinnas küllaltki haruldane ning enamjaolt vanalinnas levinud korstnatüüp, mis mantlina ühtlaselt allapoole laienedes katab täielikult küttekolde.