Jah, aeg on selleks küps. Oleme siseministriga kokku leppinud, et politsei- ja piirivalveamet (PPA) vajab rahu, mitte pidevat muutust. Probleemidele peaksime lahendust otsima õigusloomest. Kõigepealt tuleb analüüsida, mis on kehvasti. Kas või e-menetlus. Miks näiteks lubatud kiirust ületanud sõidukijuht viibib patrull­autos nii kaua, 25 minutit?

Viime aastas läbi 175 000–200 000 süüteomenetlust, neist suur osa on seotud liiklusega. Kui palju aega ja raha politsei ning riik laiemalt ühe kiiruseületaja või kerge plekimõlkimise teinud autojuhiga tegelemisele kulutab, on mõtlemapanev. Liikluspatrullid tabavad ööpäevas umbes 200 liikluseeskirjade rikkujat, korrutage see 25 minutiga ja saate ajakulu. See on väga suur.

Hea lugeja, kas sinagi oled sattunud õnnetusse, kus pooled ei suuda kokku leppida, kes oli süüdi? Mille taha kokkulepe jäi ja miks tuli kutsuda politsei? Mida arvata politseijuhi mõttest, et selliste juhtumitega võiks tegeleda hoopis kindlustusfirma? Kuidas on lahenenud sinu plekimõlkimised? Jaga mõtteid ja kogemusi aadressil rahvahaal@delfi.ee !