“Üle poole delegatsioonist moodustavad praegused Pro Kapitali aktsionärid, tegemist on peamiselt jõukate Itaalia ettevõtete juhtidega, ülejäänud on inimesed, kes võiksid olla potentsiaalsed ostjad,” rääkis Pro Kapitali peadirektor Andrus Laurits. “Meie eesmärk on neile tutvustada Eesti majanduskliimat ja teoks viia aktsiakapitali suurendamine.”

Täna toimub Pro Kapitali aktsionäride erakorraline üldkoosolek, mille päevakorras on aktsiakapitali suurendamine suunatud aktsiaemissiooni teel 121,8 miljoni krooni võrra 469,9 miljonini.

Laurits ei soostunud eile ütlema, kuhu suunatakse täiendav raha.

“Tahame näidata, et Pro Kapitali aktsionäride näol pole tegemist mingite fantoominimestega, need mehed on juba jätnud sadu miljoneid siia,” lausus Laurits. “Kõik ei piirdu Preatoniga, need mehed on võrdsed.”

Äridelegatsiooni juhtfiguuriks ja usaldusisikuks peetakse Giuseppe Lusuardit. “Lusuardi on Itaalias tuntud audiitor ning istub mitme ettevõtte nõukogus,” rääkis Preatoni Panga juhatuse esimees Ott Karolin.

Delegatsiooni hulgas on ka mitmeid hotellifirma Domina esindajaid, näiteks Luca Milani ja Vincenzo Presti, Pro Kapitali Läti kontserni juht Alessandro Gelli, samuti Preatoni enda perekond.