Rohkem kui pooled esitatud investeeringutoetuste taotlused on puudulike andmetega ja vajavad täpsustamist, venitades läbivaatamise aja pikemaks, kirjutab Maaleht.

PRIA arengutoetuste osakonna juhataja Toomas Ojakääru sõnul Inimesed teavad, et kui nad saavad taotluste vastuvõtu ajal oma kavandi sisse antud, siis on neil aega ka hiljem puuduolevaid dokumente juurde tuua ja taotluseprojekti ümber teha, kuna PRIA esitab puudulike andmete korral järelepärimise. Järelepärimiste tegemine ja neile vastuste ootamine pikendab aga kõigi taotluste läbivaatamise aega.

"PRIA senine käitumine on olnud leebe," konstateeris Ojakäär. "Nüüd, kui mahud on läinud suureks ja järgmisel aastal on oodata taotluste arvu kasvu, tuleb kusagile tõmmata piir."
Kõige hullem oli tema väitel olukord maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise toetusega, mille puhul tuli järelepärimised teha 80 protsendi taotluste osas ning sageli ei piisanud ühest järelepärimisest. "Selle vooru projektid olid nii kehvad, et paljud said eitava vastuse."