Näiteks kantsler Priskel lasti ilmuda prokuratuuri kahtlustatavana koguni kolme eri paragrahvi järgi: riigihangete teostamise nõuete rikkumine, usalduse kuritarvitamine ja konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimine. Ja seda kahes tee-ehituse projektis: Aruvalla-Kose ning Liiapeksi-Loobu teelõikudes. Sama kahtlustuste litaania esitati Tsäkko vastu. Nordecon ja selle esindaja andsid seletusi konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimise asjus.

Ministeeriumi kantsleri kui kõrgeima riigiametniku sattumine õiguskaitsjate huviorbiiti, ja seda väga laia kahtlustuste ringiga, tekitas avalikkuses mõistagi palju küsimärke. Segadust suurendas asjaolu, et prokuratuuri ja kapo poolt püstitatud kuriteoteesidele oli võimatu leida kõige elementaarsemast loogikast lähtuvat kinnitust. Näiteks korraldas omalt poolt distsiplinaarmenetluse majandusministeerium, kuid ei suutnud leida esialgsetele ametnikele esitatud kahtlustustele mitte mingisugust tõendust.

Täielik läbikukkumine

Eile pidi prokuratuur tunnistama, et esialgsest suuremahulisest kahtlustusest ei pidanud vett pea miski. Priske vabastati eilse avalikustatud info kohaselt kõigist kahtlustustest. Sama otsus tehti ka Nordeconi ja selle esindaja Erkki Suurorgi kohta.

Ainukesena läheb kohtusse süüdistus maanteeameti endise juhi Tamur Tsäkko vastu seoses nüüd hoopis Loo-Maardu teelõigu ehitusega, millest esialgsetes, kahe aasta tagustes kahtlustustes juttu veel polnud. Nendes on ka tema vastu algatatud kriminaalmenetlused tänaseks suletud ja arhiivi antud.

Marika Priske ja Nordeconi täieliku kahtlustustest vabastamise kohta prokuratuur eile pressikonverentsi ei korraldanud.