Leng Lee esindab maailmas miljonite kasutajatega IT idufirmat Codecademy, mis õpetab igaüht mängulises keskkonnas lihtsate vahenditega programmeerima. New Yorki linnapea Michael Bloombergi õnnistuse saanud, ajakirja Time eelmise aasta üks 50 maailma olulisemast veebiküljest, noorte lapsevanemate ja IT-hariduse visionääride üks lemmiklehekülgi, kus igaüks saab vanusest või muudest oskustest hoolimata programmeerimiskeeli õppida.

Seni on aga auhinnatud õppimiskeskkond olnud ingliskeelne, alates eelmise aasta lõpust on võimalik lihtsaid samme kasutades õppida programmeerimist ja koodikirjutamist ka hispaania keeles. Leng Lee külaskäigu üks põhjusi on aga see, et järgmise keelena tõlgitakse Codecademy nüüd eesti keelde – kõike selleks, et teha Eesti ProgeTiigri programmi abil koodikirjutamise õppimist igaühe jaoks lihtsamaks.

Igaüks ükskõik kui kõrgele

„Kui me eelmisel aastal Proge-Tiigri programmi välja töötama hakkasime, siis vaatasime ka maailmas sarnaseid ettevõtmisi ja jäi silma Codecademy. Vaatasime seda näpp suus, et oi kui äge, igaüks saab alustada iseseisvalt ja ükskõik kui kõrgele tasemele jõuda,” kirjeldas Tiigrihüppe sihtasutuse koolituse valdkonna juht Ave Lauringson. „Kui me siis ProgeTiigri käivitasime ja selle info levis, siis võtsid hoopis nemad meiega ühendust. Vaatasin naerusui otsa oma kolleegile, kellega enne Codecademy järgi vesistasime.”