Riigiprokuratuur ja kaitsepolitsei kontrollisid viimasel nädalal meedias tõstatud küsimusi seoses Rahumäe ja Antropovi valimiskampaania hüvitamisega. Selle käigus analüüsiti dokumente ja muud infot, mis pärinesid meedialt, osapooltelt ja juhtumiga seotud äriühingutelt, teatas riigiprokuratuur.

Prokuratuur jõudis järeldusele, et kriminaalmenetluse alustamine karistusseadustiku § 214 (väljapressimine) järgi ei ole põhjendatud, kuna sellele viitavaid tunnuseid läbitöötatud teave ei sisaldanud.

Samuti ei ole võimalik alustada kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 402-2 (erakonnale tehtava anonüümse, varjatud või juriidilise isiku annetuse vastuvõtmine) tunnustel, kuna viiteid erakonna poolt keelatud annetuse vastuvõtmisele ei tuvastatud. Lisaks lükkasid esitatud dokumendid ümber ka osad meedias avaldatud väited. Näiteks ei ole 2007. aasta veebruaris Quelle OÜ teinud ühtegi ülekannet OÜ-le Droom.

Karistusseadustiku § 402-2 ei hõlma valimisliitude, üksikkandidaatide või erakonnast eraldi valimiskampaaniat tegevate kandidaatide valimiskampaania võimalikku ebaseaduslikku rahastamist.