„Esikümme pole täies mahus paigas, kuid kindel on, et sinna kuuluvad erakonna esimees Villu Reiljan, põllumajandusminister Ester Tuiksoo, Tartu linna ühenduse esimees Karel Rüütli, riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Mai Treial, regionaalminister Jaan Õunapuu, Tallinna linna ühenduse esimees Erika Salumäe ja riigikogu majanduskomisjoni esimees Mart Opmann,” ütles Rahvaliidu teabejuht Agu Uudelepp Päevaleht Online´ile esikümne seitse nime.

Ester Tuiksoo, Mai Treial ja Karel Rüütli on erakonna aseesimehed. Aseesimeestest ei nimetanud Uudelepp riigikogu liikme Tiit Tammsaare nime. Tuntud nimedest jäid mainimata näiteks riigikogu fraktsiooni esimees Jaanus Männik ja keskkonnaminister Rein Randver.

Täna lisandus erakonna valimisnimekirja esikümnesse kaheksandana Viljandi linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Helmen Kütt.

„Olen kogu elu teinud sotsiaaltööd ning seetõttu mõistan Rahvaliidu tegevuse ja valimisplatvormi olulisust,» põhjendas Helmen Kütt oma valikut. «Rahvaliidu eestvedamisel on viimase nelja aastaga pensioni tõstetud üle 1200 krooni, paremerakondade valitsusajal oli kasv neli korda väiksem.“

Viljandimaalt riigikogusse valitud Jaak Allik märkis, et Kütt on töö kõrvalt suutnud omandada sotsiaalhoolduse alal nii kõrghariduse kui kaitsnud ka magistrikraadi.

Villu Reiljani sõnul on tegemist väga tugeva kandidaadiga, kes kannab suurepäraselt Rahvaliidu sõnumit võrdsete võimaluste loomisest. „Ka meie esikümme on tasakaalus, seal on nii mehi kui naisi, noori kui vanu,“ ütles Reiljan.
Helmen Kütt oli mullustel kohalikel valimistel Viljandis kõige populaarsem kandidaat, teda toetas 614 viljandlast.