Eesti Rahva Muuseumis ei ole aasta algusest saadik möödunud päevagi, mil keegi poleks käinud uurimas muuseumi rahvarõivavarusid või e-kirjaga nende üksikasjade kohta küsimusi esitanud.

Eesti Rahva Muuseumi teadur-kuraator Reet Piiri lausub, et päris nii ei saa öelda, nagu oleks huvi rahvarõivaste vastu viimasel ajal erakordselt kasvanud, kuid ta on märganud, et mitu maavanemat on hakanud endale rahvarõivaid muretsema.

Mulgimaal on aga kuuldavasti kõik vallavanemad presidendi innustusel endale mulgi kuue muretsenud.

Teaduri sõnul otsivad paljud abi korraliku etnograafilise rahvarõivakomplekti kokku panemiseks ja muuseumis on ammendamatud varu, et valida ühe kihelkonna piires isegi kümnete eri mustrite, lõigete, värvide vahel. “Näiteks möödunud aastal käis Arne Niit, kes valmistas president Rüütlile rahvarõivaid, korduvalt muuseumis originaale uurimas ja mõõtmas,” kiitis Piiri. Võimalik, et Rüütlite mullune rahva-rõivastes vabariigi aastapäevale saabumine ning uue presidendi rahvarõivalembus kannab lõpuks vilja. “Tean, et valmistamisel on uus rahvarõivakomplekt ka president Ilvesele ja tema prouale,” lisas teadur.