Õnnetus juhtus eile õhtul kella kaheksa ajal Rapla maakonnas Märjamaa vallas Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 54. kilomeetril, teatas Lääne politseiprefektuur.

Tallinna poole sõitev Toyota Corolla juht, 20-aastane naine, märkas viimasel hetkel enda ees samas suunas liikuvat helkuriteta jalgratturit ja pööras otsasõidu vältimiseks järsku vasakule kaotades juhitavuse ning paiskus teelt välja kraavi.

Vahetult Toyota Corolla taga liikus Volkswagen Passat, mida juhtis 26-aastane mees. Selle sõiduki juht aga ei märganud ees sõitvat jalgratturit ning sõitis talle tagant otsa. Jalgrattaga sõitnud vanem mees hukkus sündmuskohal. Hukkunud mehe isik on seni tuvastamata.

Volkswageni Passati järel sõitis Citroen Berlingo, mida juhtis 23-aastane mees. Vältimaks tagant otsasõitu Volkswagen Passatile, keeras ta ümberpõikeks järsult vasakule ning sõitis parempoolse küljega otsa ees olevale autole.

Kõik kolm sõidukit said tehnilisi kahjustusi, kuid õnneks autodes viibinud inimesed vigastada ei saanud.

Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus paneb kõigile inimestele südamele, et selleks aastaks on jalgrattaga sõitmise hooaeg läbi. „Selle liiklusõnnetuse puhul langesid kokku kolm väga halba asjaolu – halvad ilmaolud, ilmastikule mittevastav sõiduvahend ning helkurite puudumine nii jalgrattal kui inimesel endal,“ tõdes Ruus.

Liiklusõnnetuse täpsemate asjaolude uurimiseks on alustatud kriminaalasi.