Trend Micro kirjutab raportis, et Eesti äriühing Rove Digital on küll pealtnäha tavaline internetiteenuste pakkuja, ent tegelikult haldab ja juhib juba alates 2005. aastast nuhkviirusi levitavate veebisaitide võrgustikku ning on oma kontrolli alla "kaaperdanud" hulganisti nakatunud arvuteid. Seejuures olevat Tartu "küberkriminaalide gäng" ääretult professionaalne ja nutikas, sest on oma illegaalse tegevusega ära lollitanud isegi Google'i, Yahoo ja Microsofti turvatiimid, kirjutab Eesti Ekspress.

Trend Micro andmetel omab Rove Digital Euroopas ja USAs ridamisi tütarettevõtteid, mis opereerivad viirusservereid. Raporti kohaselt saab Rove dikteerimisel iga päev ligi 100 000 arvutikasutajat libapakkumisi, mille kohaselt on nende arvutis viirus ja neil tuleb instaleerida tasuta viirustõrje, mis ise ongi tegelikult viirus.

Rove Digitali omanik Vladimir Tšaštšin on seni eitanud igasugust seost viiruste levitamisega. Mees mõisteti mullu Eestis süüdi dokumentide võltsimises, arvutikelmustes ning ebaseaduslikus äris, millega peteti Eesti pankadest välja üle miljoni krooni.