Peaministrilt aga avalikku vastust ei laekunud. Pärast mitmekordset järelepärimist vastas peaminister läbi oma pressiesindaja nüüd Eesti Päevalehele.

“Kindlasti ei jäta peaministrit ega valitsust puuetega inimeste mured ükskõikseks,” kirjutas Ratas vastuseks. “Riik ei saa lubada olukorda, kus ühiskonna nõrgemad grupid jäävad üksi ja peavad tundma end hüljatuna. Eriti reformi tõttu, mis on ellu kutsutud just nende samade inimeste toetamiseks. Töövõimereformi ladusa toimimise ja elluviimise nimel on pingutanud nii eelmine kui praegune valitsus ning samuti sotsiaalministeerium ja selle allasutused. Edastan antud pöördumise sotsiaalkaitseministrile ning tervise- ja tööministrile ning palun sotsiaalministeeriumil teie poolt osutatud murekohtadele kindlasti vastata,” kirjutas Ratas.

Oma avalikus kirjas andsid puuetaga inimesed töövõimereformile hindeks nulli ja küsisid peaministri käest, kuidas saab olla nii, et ühiselt vabaks lauldud riigis on kõige nõrgemad jäänud kaitseta.

Uue töövõimereformi seaduste järgi määratakse osadele haigetele või puudega inimestele osaline töövõimetus ja sellisel juhul võib inimese sissetulek jääda veidi alla 200 euro.