Kolmapäeva õhtul sai Väike-Maarja vallas kuulitabamusest raskelt vigastada autos kaasreisija kohal istunud naine, tulistajaks osutus Ida politseiprefektuuri vanemkomissar Heimar Lepiksoo, kes jahtis tee ääres põllul rebast.

Kell 21.02 teatati häirekeskusele, et Väike-Maarja vallas Äntu külas on juhtunud liiklusõnnetus. Autojuhi sõnul oli midagi sõiduauto all plahvatanud, teatas Jõhvi politseiosakond.

Sündmuskohal selgus aga, et sõiduautot Ford oli sõidu ajal tabanud kuul, mis läbistas sõiduki parempoolse esimese ukse, ning kaasreisija sai kuulihaava jalga. Vigastada saanud 36-aastane naine toimetati kiirabiautoga haiglasse.

Ida politseiprefektuuri avalike suhete juhi kt Liivi Maalman kinnitas, et Lepiksoo suhtes on algatatud kriminaalmenetlus.

Maalmani sõnul Heimar Lepiksoo teenistust praegu peatatud ei ole.

Lepiksoo suhtes on alustatud menetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest. Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk selgitas, et alustatud menetluse paragrahvi järgi võib Lepiksood karistada rahatrahvi või kuni üheaastase vabadusekaotusega.

Kuulitabamuse saanud naise seisund on raske, kuid esialgsetel andmetel tema elu siiski ohus ei ole, kinnitas Luuk.