Nimelt registreeris Reformierakonna kontoris töötav Tallinna piirkonna arendusjuht Rene Ilves Tõnismägi 9 aadressile politseis avaliku koosoleku tänaseks, homseks ja esmaspäevaks ajavahemikuks 9.00-19.00. Kuna kaks võistlevat üritust ei saa samal ajal samas kohas toimuda, peavad tudengid oma meeleavaldusega ootama või valima selleks ajaks õhtu või nädalavahetuse.

EKA vabade kunstide teaduskonna magistritudengid teatasid täna oma pressiteates, et meeleavalduse esmakordse läbiviimise registeerimine kolmapäeval Tallinna Kesklinna politseijaoskonnas ebaõnnestus ametnike viivitava suhtumise tõttu. Neljapäeval oli aga Ilves juba sinna oma avaliku koosoleku kirja pannud, mistõttu tudengid ei saanud oma meeleavaldust selle koha peal teha.

Kunstiakadeemia tegevuskunsti osakonna magistrikursust nõustav sõltumatu ekspert Roy Strider lausus, et Reformierakonna käitumine ei üllata teda, arvestades peaminister Andrus Ansipi eilseid sõnu, mis on Strideri hinnangul lihtsalt laimavad. "See on sügavalt demokraatlikku kodanikuühiskonda solvav käitumine. See kuulub ENSVsse. Kardan, et sellise taktikaga võidakse esile kutsuda registreerimata meeleavaldusi," ütles Strider.

Hoolimata väljalubatud kogu päeva kestvat üritusest ei õnnestunud Delfil kell 14.45 Reformierakonna kontori ees kuidagi liberaalse maailmavaate tutvustamise kohta informatsiooni saada. Kontoriesine trepp ja parkla olid inimtühjad, Tõnismäe tänaval vurasid segamatult autod ja kõnniteel kiirustasid jalakäijad nagu tavaliselt.

Väikese ootamise järel kontori trepile suitsupausile ilmunud kaks neiut näisid meeleavalduse kohta küsimust kuuldes lõbusalt meelestatud.

"Kus on meeleavaldus ja inimesed? No teie oletegi esimene," kostsid nad, näod muigel.

"Aga kas pikett on tulemas? Ei tea, eks jääge ootama ja vaatama."

Ilves ise selgitas, et Reformierakonnal on juba kolm aastat toimunud erakonda ja liberaalset maailmavaadet tutvustavad tänavaüritused, mille raames nad kutsuvad inimesi, kes liberaalset maailmavaadet jagavad, Reformierakonnaga liituma. Septembris ja oktoobris on need üritused alati olnud suunatud tudengitele. Sel sügisel on üritused juba toimunud näiteks Tallinna Ülikooli läheduses ja mujal Eestis.

"Reformierakonna kontori juures asub Tallinna Tehnikaülikooli Tallinna Kolledž, mille tudengitele on seekordsed üritused suunatud. Tõnismäe tänavale mahuvad kindlasti ka teised oma maailmavaatelisi tõekspidamisi tutvustama," kinnitas Ilves..

"Sarnast meeleavaldust takistavat JOKK-taktikat on varem kasutanud loomakaitsjatega hädas olnud Reformierakonna liige, Tsirkusetuuri direktor Lauri Viikna," märkisid Meikarit toetada soovinud tudengid.