Täna hommikul peale kella kaheksat teatati politseile liiklusõnnetusest Lääne-Virumaal Tamsalu vallas Alupere raudteeülesõidul. Poolhaagisega veoauto Scania sõitis ette kohalikule Edelaraudtee reisirongile.

Liiklusõnnetuse tagajärjel paiskus reisirongi kolmest vagunist kaks rööbastelt maha. Edelaraudtee reisijateveo juht Annemari Oherd ütles Päevaleht Online’ile, et reisijaid oli õnnetuse hetkel rongis umbes 20-25. “Täpset arvu ma praegu öelda ei oska, sest piletiinfo jõuab minuni hilinemisega,” ütles Oherd. Klienditeenindaja sõnul võis rongis olla umbes 20 inimest. Tapa kiirabi meedikud kontrollisid kergemaid vigastusi saanud nelja reisija tervislikku seisundit.

Kergeid vigastusi sai ka vedurijuht, kes Oherdi sõnul jätkab hetkel tööd õnnetuse tagajärgede likvideerimisega.

Scania haagisel olnud paneelikoorem murdus rongiga kokkupõrkel keskelt pooleks.

Raudteeülesõit on liikluseks suletud. Häiritud on ka rongiliiklus, kuna rööpad said liiklusõnnetuse tagajärjel kannatada. Oherdi sõnul aga muretsemiseks põhjust pole, kuna seoses Tapa ülesõidu remondiga on Tapa ja Tamsalu vahel toimuvad reisid nagunii bussidega asendatud.

Sündmuskohal on Ida-Eesti päästekeskuse korrapidamisbüroo operatiivkorrapidaja ning kaks päästekomandot - Tapalt ja Väike-Maarjast, kes hoidsid ära sõidukite süttimisohu ning jälgivad, et avarii tagajärgede likvideerimise käigus põlenguohtu ei tekiks.


Politsei täpsustab liiklusõnnetuse põhjustanud asjaolusid.