Minister ütles, et õppekava uuendamine võtab tunduvalt rohkem aega kui korrastamine, mistõttu on hetkel vaja teha tõsist tööd. „Oleme jõudnud vaheetapini, kindlasti mitte lõpuni,” rääkis Reps.

Uue õppekava vahematerjale on saadetud igasse kooli, omavalitsusse ja lasteaeda, et saada tagasisidet. Repsi sõnul on arvukalt laekunud retsensioone nii akadeemikutelt kui ka naaberriikide spetsialistidelt ning ettepanekutest on selge, et valitsus ei ole valmis seda otsust veel tegema. Õppekava vajab lisamaterjale õpetajatele, töövihikute ja õpikute võimalikku uunedamist jne. Minister kinnitas, et 2007. aasta 1. septembril uut kava kindlasti ei rakendata, kuid töö käib igapäevaselt edasi.

Eksamikord ei muutu

Samuti kinnitas Reps, et lähitulevikus riigieksameid ei muudeta. Tänases Päevalehes oli lugu segadusest kirjandite ümber, kuna hetkel kaalutakse võimalust kirjutada lõpetajate jaoks lahti kirjanditeemad. Repsi sõnul on ta selle plaani suhtes eriarvamusel. „Minu meelest on kahetsusväärne, kui kirjandi puhul hakkaksime jälgima, kas keegi järgib meie mõttestiili,” kirjeldas Reps ja lisas, et siiani on kirjandeid kirjutatud ka näiteks regivärssides.

Minister lubas, et järgmiste abiturientide jaoks riigieksamite korras aga kindlasti midagi ei muutu.