Praeguseks on aga olukord krundil muutunud ning pole täit selgust, mis sinna tuleb.

Nimelt kavandas krundi omanik Restor linnamüüriäärse hoonestuse rekonstrueerida ridaelamuteks. Linnavalitsus tunnistas selle loa osaliselt kehtetuks 2003. aasta juunis, sest firma oli rekonstrueerimise asemel 300 aasta vanuse hoonestuse omavoliliselt lammutanud. Restor on otsuse kohtus vaidlustanud, kuid lahendust pole siiani.

Kuigi ehitus on peatatud ning viimased kaks aastat ei ole müüriäärsel krundil midagi toimunud, jäi plats formaalselt ehitusobjektiks, kuhu ehitaja peab võõrastele sissepääsu piirama. Esialgu selle kaitseks paigaldatud kileaed oli inetu ning varjas möödakäijate vaadet linnamüürile.

“Tahaks, et asi oleks juba saanud oma lahenduse ja oleks selge, mis sinna tuleb, vastavalt sellele saaks hinnata ka aia sobivust,” ütles kultuuriväärtuste ameti juhataja. “Täna on see valmis saanud vastavalt 1993. aastal plaanitule.”

Kesklinna vanem on Restorilt nõudnud ka ala heakorrastamist, et räämas koht vanalinna serval nii väga silma ei riivaks. Holstingu sõnul lubas Restor kuni kohtulahendini ala korda teha ja vajadusel hiljem muudatusi teha. “Seega jääb loota, et kohtuasi saab võimalikult kiiresti lahenduse, sest peame seda ajutiseks lahenduseks,” lisas ta.

AS Restori peadirektor Arsi Kook ütles, et rohkem nõudmisi tema teada linnal selle krundi suhtes ettevõttele pole.