“Firma järgmise aasta investeeringute suurus on plaani järgi 300 miljonit krooni,” lausus riigiettevõtte juhatuse esimees Enn Teimann. “Kokkulepped ministritega küll veel puuduvad.”

Teimanni sõnul kaetakse investeeringud 300 miljoni krooni ulatuses peamiselt laenurahast. “Huvi pankade poolt on väga suur, kuid konkurss on alles korraldamisel,” märkis Teimann.

Ta lisas, et lõviosa investeeringutest võtavad endale praegu justiitsministeeriumi ning siseministeeriumi haldusalasse kuuluvad kinnisvaraobjektid Tallinnas, samuti suunatakse 30 miljoni krooni suurune summa rahandusministeeriumile.

“Juba praegu võib öelda, et 120 miljonit läheb siseministeeriumile, kusjuures põhirõhk on politseiameti Tallinna Põhja ja Ida jaoskonna ehitamisel,” ütles Teimann. “See investeering on eriti oluline, sest on lausa uskumatu, millistes oludes politseinikud praegu töötavad.”

Teimann ütles, et täpsed ehitushinnad selguvad hanke lõppedes, tõenäoliselt jäävad politsei töötingimuste parandamiseks suunatavad investeeringud 60 miljoni krooni kanti.

Kinnisvarafirma Uus Maa analüütik Ain Kivisaar ütles, et Riigi Kinnisvara mahukas investeering on kõrvutatav kolme kaubanduskeskuse rajamisega.

Kivisaar lausus, et riigi kinnisvarafirma mahukad investeeringud olulist mõju turule tervikuna ei avalda. “Investeeringud näivad suured, see tähendab, et hetkel peavad need, kes lootsid riigist enda pindade rentnikke näha, mõtteid kärpima,” lisas ta.

Riigi Kinnisvara juhatuse liige Heino Viik ütles, et investeeringute plaan on hetkel nõukogu käes ning tõenäoliselt kinnitatakse see uue aasta alguses.

Viik lisas, et pankadega hakkavad nad läbi rääkima siis, kui asi konkreetseks muutub.

Hiljuti kergitas valitsus Riigi Kinnisvara aktsiakapitali 405,5 miljoni krooni võrra 486 miljonile. Mitterahalise sissemaksena antakse ettevõttele muuhulgas üle kohtu- ja prokuratuurimajad, politseihooned, maksuameti, statistikaameti ning tolliameti hooned.